Zooma in - Workshop i Studio Röhsska

Följ med på inspirationsjakt med en designer!

Ytor finns runt om oss överallt, men vi tänker kanske inte alltid på dem. I denna workshop undersöker vi ytornas möjligheter tillsammans med en yrkesverksam designer. Vi utforskar världen med designerns blick för att skapa egna ytor, strukturer och mönster.

Vi använder lackverken från utställningen A New Layer som inspiration. Med förstoringsglass i högsta hugg samlar vi inspiration för att prova på designeryrket för en kort stund. Men hur hittar designers sin inspiration egentligen? Textildesignern och Barnkulturdesignern Annika Nilsson visar oss några knep! Med hjälp av känsel och ett kreativt öga letar vi oss fram till nya spännande uttryck. I studio Röhsska får vi chansen att prova på olika tekniker. Tillsammans trycker vi på papper, river, klipper och klistrar i en skapande process. 

Lektionen vill få oss att upptäcka de små detaljerna i vardagen och inspireras utifrån dem. Det handlar om att zooma in, titta, känna och stanna upp. Vi fokuserar mer på processen än det färdiga resultatet.