REBUS-projektet har startat

Idag har vi inventerat barnens förskolegård och denna platsen fick en glad flagga:) Som designpedagog ingår jag i ett REBUS-projekt där syftet är att ge barn inflytande och möjlighet att påverka sin fysiska miljö. Målet är att förverkliga några av barnens idéer under hösten då de får följa hur deras idéer tar form ute på gården. Jättespännande projekt!

I fotostudion

Idag har vi tagit nya foton av Sagans Skog! Vi väntar med spänning på resultatet:) Tack alla ni som var med!! och stort tack till fotograf Clive Tompsett.

Inspirationsjakten fortsätter!

Nu finns det möjlighet att boka in en workshop med Unik Fabrik där vi går på inspirationsjakt i barnens närmiljö för att leta efter mönster och strukturer. Vi pratar om vad design och inspiration kan vara och skissar på egna idéer. Tillsammans trycker vi, målar, klipper och klistrar i en skapande process. Workshopen är för skolbarn i åldern 6-12 år.

För mer information och bokning: http://kulturterminen.se

Growing with Design Exhibition!

Tisdagen den 13 oktober är det vernissage på A-venue! Tillsammans med ett urval studenter som har gått/går Masterprogrammet Child Culture Design på Hdk ställer Unik Fabrik ut sitt textila sagorum Sagans Skog. Kom gärna förbi och hälsa på! Utställningen pågår fram till den 17 oktober.

Tack Studio Röhsska!

Nu är två veckors workshops avslutade och jag vill tacka Studio Röhsska och alla kreativa barn som har kommit och skapat tillsammans med Unik Fabrik!

Hela studion har klätts in i mönster!

Workshop i full gång!

Vad här har skapats i veckan! Vi har varit på inspirationsjakt och skapat mönster och strukturer med "skräp" som stämplar. Tänk vad man kan skapa med det som egentligen bara skulle slängas. Så härligt att träffa alla kreativa barn, ni är en inspirationskälla! Fortsättning följer nästa vecka...

Zooma in - Workshop i Studio Röhsska

Följ med på inspirationsjakt med en designer!

Ytor finns runt om oss överallt, men vi tänker kanske inte alltid på dem. I denna workshop undersöker vi ytornas möjligheter tillsammans med en yrkesverksam designer. Vi utforskar världen med designerns blick för att skapa egna ytor, strukturer och mönster.

Vi använder lackverken från utställningen A New Layer som inspiration. Med förstoringsglass i högsta hugg samlar vi inspiration för att prova på designeryrket för en kort stund. Men hur hittar designers sin inspiration egentligen? Textildesignern och Barnkulturdesignern Annika Nilsson visar oss några knep! Med hjälp av känsel och ett kreativt öga letar vi oss fram till nya spännande uttryck. I studio Röhsska får vi chansen att prova på olika tekniker. Tillsammans trycker vi på papper, river, klipper och klistrar i en skapande process. 

Lektionen vill få oss att upptäcka de små detaljerna i vardagen och inspireras utifrån dem. Det handlar om att zooma in, titta, känna och stanna upp. Vi fokuserar mer på processen än det färdiga resultatet.

Glad sommar!

Nu är sommaren här och det är dags att ta lite ledighet, vi ses igen i augusti!